PYTHON PROGRAMOZÁS (II)
Feldolgozott tananyagok:
VÁLTOZÓK CSERÉJE
(Ebben a leckében egy olyan programot írunk, mely két változó értékét megcseréli (segédváltozó segítségével illetve anélkül).)
 316
SZABÁLYOS HÁROMSZÖG KERÜLETE ÉS TERÜLETE (PYTHON PROGRAM SEGÍTSÉGÉVEL)
(Ebben a leckében a szabályos háromszög elemeit (magasságát, beírt és körülírt körének sugarát, kerületét és területét számoljuk egy python program segítségével.)
 528
SZABÁLYOS NÉGYSZÖG KERÜLETE ÉS TERÜLETE (PYTHON PROGRAM SEGÍTSÉGÉVEL)
(Ebben a leckében a szabályos négyszög elemeit (átlóját, beírt és körülírt körének sugarát, kerületét és területét számoljuk egy python program segítségével.)
 272
PYTHON GYAKORLÓ FELADATOK (1. FELADATLAP)
(Ebben a leckében átismételjük az eddig tanultakat. Néhány feladaton keresztül gyakoroljuk az adatbeolvasást, adatok kirását, számolási műveleteket.)
 9743
GYAKORLÓ FELADATOK (2. FELADATLAP)
(Ebben a leckében átismételjük az eddig tanultakat. Néhány feladaton keresztül gyakoroljuk az adatbeolvasást, adatok kirását, számolási műveleteket, a for és while ciklust.)
 3236
GYAKORLÓ FELADATOK (3. FELADATLAP)
(Ebben a leckében átismételjük az eddig tanultakat. Néhány feladaton keresztül gyakoroljuk az adatbeolvasást, adatok kirását, számolási műveleteket, a for ciklust.)
 2441
GYAKORLÓ FELADATOK (4. FELADATLAP)
(Ebben a leckében átismételjük az eddig tanultakat. Néhány feladaton keresztül gyakoroljuk az adatbeolvasást, adatok kirását, számolási műveleteket, a for ciklust.)
 1644
SZÖVEGGEL KAPCSOLATOS FÜGGVÉNYEK (PYTHON PROGRAMOZÁS)
(Ebben a leckében néhány olyan függvénnyel ismerkedünk meg, melyeket szöveggel kapcsolatban alkalmazhatunk a python programozásban. Ezek a függvények: len, upper, lower, title, rfind, replace, split)
 236
CSILLAG HÁROMSZÖG (NÖVEKVŐ – CSÖKKENŐ, BALRA – JOBBRA IGAZODOTT)
(Ebben a leckében néhány csillagháromszöget rajzolunk meg (íratunk ki) for ciklus segítségével szövegfeldolgozás módszerével. A háromszögek típusai: növekvő – csökkenő, balra igazodott – jobbra igazodott)
 304
SZÖVEG FELDOLGOZÁSA, KIÍRATÁSA FOR CIKLUS SEGÍTSÉGÉVEL
(Ebben a leckében a felhasználó által bevitt szöveget dolgozzuk fel, írtajuk ki karanketerenként, háromszögben for ciklus segítségével.)
 212
SZÖVEG-DOBOGÓ KÉSZÍTÉSE (ELEMZÉS + KIDOLGOZÁS)
(Ebben a leckében a felhasználó által bevitt szöveget dobogó alakjában íratjuk ki, növekvő/csökkenő alakban for ciklus segítségével.)
 310Designed by Greensoft